Despre Statiunea Ocnele Mari

Inca din vremea comunista statiunea de la Ocnele Mari era o statiune infloritoare in care veneau romani si straini pentru asi trata bolile si pentru a se relaxa in baile de apa sarata. Inainte de 1989 la Ocnele Mari existau si ” Bai calde “, un mod de terapie prin apa sarata incalzita, insa acum au mai ramas doar bazilele de apa sarata in care oamenii vin sa faca baie.

In Ocnele Mari sunt 2 bazine dintre care unul este natural creat prin eroziunea unei caverne de sare pe cand celalant este un bazin turnat din azbo-ciment , iar la 2 km de Ocnele Mari se mai afla o mini statiune care este afiliata tot Ocnelor , Ocnita , unde au la fel 2 bazine cu apa sarata doar ca acelea sunt tot turnate de om.

Parcul turistic Ocnele Mari

De curand, adica din 5 septembrie 2009 in Ocnele Mari s-a deschis un parc turistic in salina Ocnele Mari. Aici toti cei ce doresc pot sa vina si sa viziteze salina sunt bine veniti si dupa parerea mea

In interiorul salinei va puteti delecta cu impresionantele caverne din sare, 2 terenuri de baschet, teren de fotbal, biliard si multe alte activitati.

Deasemenea Parcul Turistic dispune si de un restaurant, dar si biserica.

Advertisements

There are no comments on this page.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: